zaterdag, mei 23, 2009

25'45.1 N 27'13.3 W 22-05-2009 19:48 UTC (doing 8,4 knots!)

Still on a third place, but now with a banana problem.. they are ageing to fast and we don't know what to do with them anymore! We made bananabread or rather wet cake, and today we made vla, what are we supposed to do tomorrow, we don't want to throw anything out..!We have seen whales and a Bermudan Longtail (bird). Flying fish are flying around our ears and wind has picked up again.

We liggen nog steeds op een derde plek, maar hebben een bananen probleem.. ze worden te snel rijp en we weten niet meer hoe we ze snel moeten verwerken..! We hebben al Bananenbrood of eigenlijk natte cake gemaakt, vandaag heb ik Vla gemaakt en nu de rest van de dagen nog.. we willen natuurlijk niets weg gooien!We hebben walvissen gezien en een Bermudan Longtail (vogel). Vliegende vissen vliegen om onze oren en de wind doet ook weer aardig zijn best.

1 opmerking:

evelyne zei

Dag Tecla-koks! Ja met zo'n stel overrijpe bananen valt niet veel te doen, maar toch hier enkele culinaire tips. De Zuid-Amerikaanse keuken gebruikt veel bananen in hun keuken. Dit zijn meestal bakbananen, maar als je niets anders hebt dan overrjjpe bananen, dan heb je geen keus zou ik zo zeggen!! Je kan Chancho adobado maken, een Peruviaans gerecht op zijn Tecla's!! Je marineert het in blokjes gesnden vlees ( normaal gezien varken, maar je doet met wat je hebt) met wat knoflook ( de hele crew moet dit dan ook eten, anders wordt het maar stinken voor wie er niet van heeft gegeten), zout, peper, komijnzaadjes, olijfolie en wat azijn, en al wat je zelf maar kan bedenken gedurende enkele uren toch wel. Bak daarna het vlees tot het goudbruin wordt. Doe het vlees in de marinade en wat water en laat het stoven. Doe er dan verse sinaasappel- en citroensap bij. Bak de bananen ( voor zover dat nog kan), leg ze op een bord en doe er de stoverij over. Geen idee of het jullie zo'n beetje gaat lukken, maar het is het proberen waard.
Je kan die bananen ook gewoon als dessert gebruiken door ze in de pan te bakken met boter en er eventueel wat bruine suiker over strooien om te carameliseren. Een scheutje alcohol of een bolletje ijs en iedereen zal ervan smullen!!! Je kan ook bananenspiesjes maken. Prik elke banaan op een spies en rooster ze op de bbq. Dompel ze als ze goudbruin zijn en afgekoeld in de volgende saus: honingen wat chilipoeder. Anders kan je die spiesjes ook bij een kerrieschotel geven. Dat smaakt geweldig. Voila, ik denk dat jullie met wat creativiteit wel van die bananen gaan afgeraken!
Groetjes aan iedereen ginder en zeker aan Gaël!!
Evelyne ( mama van Gaël)...